ТРАНСФЕР ФАКТОР - БЪЛГАРИЯ
независим дистрибутор

Използване на Трансфер Фактор в спортната медицина

Трансфер Фактор
10.05.2019 / 15:14

Прекомерното физическо и психическо претоварване, неразумното използване на фармакологични лекарства драматично увеличава дела на имунните заболявания при спортистите. Фармакологичният идол, като атрибут на спортния живот, отдавна заема съзнанието на много спортисти, треньори и тяхната среда. Това води до образуване и активиране на патологични процеси в тялото на спортиста. Една от първите връзки по пътя е имунната система. Тези явления отдавна са грижа за лекарите по спортна медицина. Не е тайна, че много опитни спортисти се опитват да изоставят фармацевтичните препарати, чувствайки върху себе си разрушителния ефект върху здравето. Налице е спешна нужда от дълбока имунореабилитация на спортистите, като основа за поддържане на тяхното здраве и подобряване на спортните постижения.

 

Но въпреки факта, че арсеналът от лекарствени ефекти върху имунната система е доста обширен, изборът на подходящ продукт за имунотерапия на практика е много трудна задача. Проблемът на влиянието върху имунната система винаги е бил, че всичките му връзки са дълбоко свързани. Опитът да се поправи една връзка винаги води до появата на „изкривявания“ в други. Ето защо, приемането на имунни лекарства, индуктори, интрони, интерлевкини и др. води до нежелани странични ефекти, често много тежки. Тялото реагира с производството на антитела, което по същество води до задълбочаване на имунопатологията.

 

Използването на растителни имуномодулатори и адаптогени, като ехинацея, чесън, котешки нокът, кордицепс, пантокрин, моринда, китайска лимонена трева, жен-шен, заманиха и др., в малки количества е почти безопасно. Но тези естествени средства не са достатъчно ефективни и те са в състояние да дадат общо укрепване на съществуващата имунна система или нейните отделни връзки, но по принцип не са в състояние да правят корекции в нея, да коригират грешки в своята работна програма! Това означава, че тези лекарства могат да дадат само частична, повърхностна имунокорекция, но не и дълбока имунореабилитация.

 

Трансфер факторите (ТФ) са полипептиди, състоящи се само от 44 аминокиселини и са носители на два вида имунна информация:

 

1. Антиген-специфични, чрез които имунната система може да научи предварително да разпознае много микроорганизми и антигени.

2. Основна, "древна" имунна информация, представена от част от индуктори, осигуряваща своевременно начало на имунния отговор, супресори, които регулират неговата интензивност и предотвратяват развитието на автоимунни реакции. Същите тези „досиета” са основата за имунната система да открива опасни вещества и да разпознава собствените си клетки.

През последните години интересът към ТФ се е увеличил драстично поради факта, че в допълнение към известния ефект, той има свойството да повишава функционалната активност на NK клетките. Механизмът на това действие остава неизвестен ...

 

Възможности за практическо приложение на ТФ при спортисти.

 

1. В редица разработки е доказано, че ТФ, който не е химически антиоксидант, служи като универсален имунен ключ, който настройва антиоксидантната система и ако е необходимо, увеличава ефективността му десетократно. ТФ е също и уникален индуктор на цитохром P-450, отговорен за неутрализацията и елиминирането на токсините.

Въвеждането на ТФ води до ефективно елиминиране на всички компоненти на "умората от токсини": млечна и пирувинова киселина, кетонни тела (ацетон и др.), продукти от азотен метаболизъм (амоняк и др.), свободни радикали, за много кратко време. На практика един час след приема на ТФ човек се чувства възстановен. Естествено, лекарят има възможност за обективен контрол.

2. При лечението на редица патологии, ТФ се утвърди като безопасно и ефективно средство за излизане от депресивни състояния, облекчаване на психологическата умора, както в монотерапия, така и в комбинация със специфични лекарства, ефектите от които ТФ покрива добре.

3. От особено значение е възможността за ефективна имунореабилитация с помощта на ТФ при по-възрастните спортисти. Нивото на уменията им е много високо, но те нямат време да се възстановят между тренировки или състезания. Натрупват се умора и имунопатология. Приемането на ТФ води до това, че спортистите на възраст над 30 години имат време да се възстановят, не по-лошо от младите си колеги.

4. ТФ са медиатори на индуцирането на цитокини - поетини, тип еритропоетини, което ги прави незаменими за подобряване на кръвната картина и за ранна регенерация на клетките по време на посттравматичния период на възстановяване.

 

ТФ, като източник на висококачествена имунна информация, преминава през чревната стена директно в кръвта, където те се възприемат от имунокомпетентни клетки. Това обяснява бързото им действие. В същото време в кръвта циркулира имунопатологична информация. Дозата зависи от това коя част от имунните клетки ще получи по-точна информация.

 

1. По време на нормалния тренировъчен процес се препоръчва на ден ТФ три-фактор - 3 капс. + ТФ Плюс - 3 капс.

2. По време на тренировъчния период, в режим на 2 или повече тренировки на ден - 12 капсули на ден, ТФ три-фактор и ТФ Плюс (на половина).

3. В състезателния период: сутрин - ТФ три-фактор - 3 капс. + ТФ Плюс - 2 капс.

След деня на състезанието на време 3-4 капс. ТФ Плюс, за предпочитане 3-4 часа преди лягане.

4. За облекчаване на психологическата умора ТФ Плюс 6-9 капс. на ден в зависимост от теглото.

5. За възстановяване след наранявания - действителната комбинация от ТФ три-фактор и ТФ Глюкоуч, общо 7-8 капс. на ден.

 
 

Copyright © 2008-2024 4LIFE Transfer factor-Bulgaria | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Сливен Нет | Програмиране и SEO от Христо Друмев