ТРАНСФЕР ФАКТОР - БЪЛГАРИЯ
независим дистрибутор

До появата на Трансфер Факторите лекарите, не без основание се опасяваха да се намесват в работата на имунната система

Трансфер Фактор
02.01.2019 / 10:16

В началото, когато се появихли имунотропните лекарства: натурални и изкуствени – интерферони и интерлевкини, тималин, тимоген, имунофан, пирогенал, лекарите изпаднали в еуфория.

Оказало се, че всичко е ясно: направили имунограма, намерили слабото място и целенасочено активирали имунната система!

Но лекарите са хора реалисти. Те са свикнали да се доверяват на своя практически опит. А опитът показва, че резултатите от лечение с такива средства често биват непредсказуеми, с тежки странични ефекти.

Работата е в това, че тези средства действат на определено, конкретно звено на имунната система. А в организма всяка система е построена при взаимодействието от противостоящи фактори.

Има ензим – има и негов блокатор, има хормон – има и негов антихормон.

И в имунната система има активатори, но има и деактиватори (супресори). Тези двойки са неразривно свързани помежду си и трябва да останат в правилно съотношение.

Ако лекарят изкуствено активира или подтиска някое звено, то той не може да предскаже как тази "намеса" ще рефлектира в другите части и на цялата система!

Затова опитните лекари се отнасят много внимателно към възможността да се намесват в работата на имунната система. Част от тези лекари започнаха да говорят, че е най-добре имунната система въобще да "не се докосва".

Учените също са дълбоко скептични по отношение на такива подходи за имунотератия.

"Самата концепция "понижаване на имунитета" и възможността за неговото "повишаване" има нескопосано омаловажаване на знания за сложната система на имунитета... Нито един от "стимулаторите на имунитета" от рода на левамизол, тималин, пирогенал нямат убедителни доказателства за полезността, освен ако разбира се не се отчита ползата от печалбата на производителя" – заявява руският професор В. В. Власов, президент на обществото по доказателствена медицина.

Появата на Трансфер Факторите радикално променя ситуацията. Самата природа е създала молекулите на Трансфер Фактор и ги е създала именно за управление на имунната система. Трансфер факторите, които са взети от други гръбначни, не се отличават нито химически, нито физически, от тези, които преработват самата имунна система. Тоест в организма не се внася нищо, каквото и да е и в големи количества!

Да се объркаш – не може. Да навредиш – е невъзможно. А ограничения – няма. Не съществува такъв метод на лечение (освен при трансплантациите), когато лекарят може да се намеси компетентно в работеща имунна система. "Трансфер Факторите превеждат имунната система в състояние на ефективна саморегулация... Пътят на Трансфер Факторите – това е път на завръщане към това, което е било записано в матрицата на човешката природа." Професор В. Ф. Нагорная (Одеса)

 
 

Copyright © 2008-2024 4LIFE Transfer factor-Bulgaria | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Сливен Нет | Програмиране и SEO от Христо Друмев